Portal JKP Pogrebno Subotica - Dan oslobođenja grada Subotice
  • Lorem ipsum dolor 1

  • Lorem ipsum dolor 2

  • Lorem ipsum dolor 3

  • Lorem ipsum dolor 4

  • Lorem ipsum dolor 5

Svaka zemlja može zahvaliti za slobodu ljudima koji su dali svoje živote za nju.

Ovaj projekt je dokaz da ih nećemo zaboraviti. Želimo sačuvati sjećanje na jednu generaciju, na hrabre ljude koji su dali sve za ovu zemlju. Poštujući našu prošlost gradimo budućnost.

JKP Pogrebno Subotica u suradnji sa Srpsko-rusko-bjeloruskim bratstvom Sveti knez Vladimir sudjelovalo je u mapiranju i digitalizaciji Spomen kompleksa palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju Dudova šuma.

Jedan do drugog, tisuće kilometara udaljeni od domovine, na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi u Subotici počivaju visoki časnici Crvene armije.  (57 spomenika). Kraj njih je sahranjeno i 267 njihovih suboraca čija se imena znaju, kao i 34 bezimena crvenoarmejca, koji su u listopadu 1944. godine, dali život za oslobođenje Subotice od fašizma

U okviru postojećeg servisa e- groblja Dudova šuma  dodana je arhiva palih Crvenoarmejaca. Sustav prigodom pretrage podržava rusko pismo.

Groblje možete posjetiti na sljedećoj lokaciji.

   




Poštovani posetioci, radi poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".



Poštovani posetioci, radi poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".