Portal JKP Pogrebno Subotica - Szabadka felszabadulásának napja
  • Lorem ipsum dolor 1

  • Lorem ipsum dolor 2

  • Lorem ipsum dolor 3

  • Lorem ipsum dolor 4

  • Lorem ipsum dolor 5

Minden országnak, azoknak az embereknek kell köszönetet mondania, akik életüket áldozták a haza szabadságért. Ez a project arról tanúskodik, hogy nem feledkezünk meg róluk. Meg akarjuk őrizni azoknak a bátor embereknek, annak a nemzedéknek az emlékét, amely áldozatot hoztak ezért az országért. Tiszteljük múltunkat, de jövőt építünk.

A szabadkai Temetkezési KKV a Sveti knez Vladimir, Szerb- Orosz- Fehérorosz nemzetséggel együttműködésben részt vett az “Epres erdei” temetőben levő a Vörös hadsereg elesett tagjainak állított Emlékpark feltérképezésében és digitalizálásában.

Szabadkán, több ezer kilométerre otthonaiktól, az“Epres erdei” temető ortodox hívőknek fenntartott részében, egymás mellett nyugszanak a Vörös hadsereg magas rangú tisztjei (57 emlékmű). Melléjük temették el 267 harcostársukat, akiknek nevei ismeretesek, és azt a 34 katona holtestet, akiknek kiléte ismeretlen. Ezek az emberek 1944 októberében életüket adták Szabadkának a fasiszta uralom alól való felszabadításáért.

Az “Epres erdei” e-temető kereső szolgálatához csatlakoztattuk a Vörös hadsereg elesett tagjainak adattárát is.

A rendszer felismeri az orosz írásmódot.

A temető a következő helyen érhető el. 

     




Poštovani posetioci, radi poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".



Poštovani posetioci, radi poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".